26/2/12

SEMI FRED DE MADUIXES I MASCARPONE


Ahir vam anar a sopar a casa la Gemma i el Toni, i de postres vaig portar aquest pastís semi fred de maduixes i mascarpone.



La Gemma ens va fer un sopar de luxe (boníssim tot reina!!!), i per fer baixar que millor que un pastís refrescant... Així que ara que ja trobem maduixes al mercat és un pastís que heu de probar... És molt fàcil de fer i el resultat va agradar molt a tots.



INGREDIENTS

  • 500 gr de maduixes
  • 200 gr de sucre
  • suc de llimona
  • 1 terrina de mascarpone (250 gr)
  • 400 cc de nata per montar
  • 9 fulles de gelatina
  1. Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
  2. Posar en un cassó les maduixes tallades a trossos, el sucre i el suc de llimona i coure com si fessim una mermelada durant uns 15-20 minuts. (Thx: 5''- v.5 i després 10' - T.100 - v.3).
  3. Triturar, incoporar les fulles de gelatina i deixar refredar.
  4. Montar la nata.
  5. Un cop la mermelada de maduixa estigui freda, barrejar el mascarpone i amb moviments envolvents la nata.
  6. Abocar en un motlle rectangular i guardar al congelador.
  7. Passar-ho a la nevera un parell d'hores abans de servir.
  8. Decorar amb fruits vermells.

25/2/12

ÍNDEX ALFABÈTIC





APERITIUS



PRIMERS PLATS I ENTRANTS


SEGONS PLATS

POSTRES

1/2/12

EL JAN I EL TOPI FAN MAGDALENES


Aquest cap de setmana hem tingut un convidat molt especial a casa: el Topi! El Topi és la mascota de la classe del Jan i cada cap de setmana li toca anar a casa d'un nen/a. Nosaltres hem sigut els primers i de seguida vaig tenir molt clar que una de les aventures del cap de setmana seria cuinar! :)

Em va fer il.lusió vestir al Jan i el Topi de cuiners... Així que com jo no sé cosir, la meva sogra em va fer aquest davantal taaaaan xulo pel Topi... i jo vaig fer els gorros! A que va quedar genial?



La recepta triada van ser les magdalenes del Xavier Barriga. Són molt fàcils de fer i el resultat és boníssim!!!!



El Jan s'ho va passar pipa fent-les! L'hauríeu d'haver vist llepant la cullera amb la massa de les magdalenes!!! jajaja!!! I després molt atent al forn veien com pujàven... Va ser una activitat que ben aviat repetirem...Ens ho vam passar molt bé!!!


I dilluns vam portar el Topi vestit de cuiner i les magdalenes a la guarderia perquè mestres i nens esmorzessin!!! Com veieu el Jan estava contentíssim ensenyant a la Bea el que havíem fet...i segons em van dir, les mestres més! :))

INGREDIENTS

  • 3 ous
  • 175 gr sucre
  • 60 cc llet
  • 190 cc d'oli
  • 210 gr farina
  • 1 sobre llevat en pols
  • Aromes: ratlladura de llimona, sal, vainilla i canyella
  1. Batre els ous amb el sucre.
  2. Anar afegint a poc a poc la llet i l'oli fins que estigui tot ben integrat.
  3. Tamissar la farina amb el llevat i incorporar a la preparació anterior.
  4. Afegir les aromes i deixar reposar la massa tapada amb paper film a la nevera un mínim d'1 hora (o fins el dia següent).
  5. Disposar la massa en una màniga pastissera i omplir els motlles de les magdalenes fins a 2/3 de la seva capacitat (és convenient posar els motlles de les magdalenes dins d'uns de silicona o alumini pq ajudi a pujar la massa) i empolvorar amb sucre al capdamunt.
  6. Preescalfar el forn a 250º.
  7. Coure les magdalenes durant 12-15 minuts a 210º.
  8. Deixar refredar.
  9. Es guarden perfecte durant varis dies en una caixa hermètica.
Bon profit!

FONT: Recetario Canecositas