18/7/17

TARTAR DE FUET


Avui us porto un altre aperitiu que vaig fer pel sopar amb l'Emi i l'Edu, un tartar de fuet!!! Queda super vistós ja que sembla ben bé un steak tartar! :) Ideal per fer com entrant en un sopar tipus pica pica! Us recomano que compreu un bon fuet, ja que és l'ingredient principal del plat, per no dir l'únic...jajaja!

INGREDIENTS
  • 1 fuet de bona qualitat
  • 1 o 2 tomàquets pera
  • sal, pebre i oli extra oliva

  1. Treure la pell del fuet.
  2. Picar a ganivet el fuet ben petit per simular un steak tartar. Si ho feu amb un túrmix vigileu no us quedi com una pasta. S'han de notar els trossets. 
  3. Ratllar el tomàquet i afegir-lo al fuet. 
  4. Amanir amb un bon raig d'oli i sal i pebre al gust (vigileu pq el fuet ja n'acostuma a portar força).
  5. Servir amb torradetes.
Bon profit!



15/7/17

AMANIDA DE SINDRIA, FETA I OLIVES KALAMATA


Un altre dels entrants que vaig preparar pel sopar amb l'Emi i l'Edu va ser aquesta amanida! DE-LI-CIO-SA!!! Super fresca i original...com veieu no té cap secret, només bons ingredients de qualitat i tindreu l'èxit assegurat! :)

INGREDIENTS

  • Sindria sense llavors
  • formatge feta
  • olives kalamata (és una varietat d'olives d'origen grec)
  • sal, pebre, oli i sal maldon
  1. Tallar la sindria i el formatge en daus. 
  2. Posar en una safata, amanir amb oli verge extra, una mica de sal i pebre. Afegir les olives kalamata i una mica de sal maldon.
  3. Servir ben freda.

Bon profit!!!

FONT: Els Fogons de la Bordeta

13/7/17

GASPATXO DE CIRERES


Dimarts van venir a sopar l'Emi i l'Edu!!!! Teníem moltes ganes de veuren's ja que viuen a Basilea i les trobades sempre es fan massa curtes...per sort ara tindrem a l'Emi unes setmanes pel poble de vacances! :)



Com ens agraden aquests soparets a la fresca i més amb tant bona companyia!!! Vam preparar pa amb tomàquet i embotit del bo, i per acompanyar alguns aperitius que us posaré al blog pq ens van agradar moltíssim!!! 

El primer aquest gaspatxo de cireres amb meló. Brutal!!! Era el primer cop que el feia i ens va encantar, fins i tot al Riqui que diu que no li agrada el gaspatxo!!! jajaja!! És una recepta del Martín Berasategui, i com ell diu la combinació del gaspatxo de cireres amb el meló és deliciosa! Prove-ho i ja em direu, jo el repetiré ben aviat... ;))



INGREDIENTS
  • 1 kg tomàquets madurs
  • 25 gr ceba
  • 10 gr pebrot verd
  • 150 gr molla de pa
  • 1/2 gr d'all
  • 100 gr oli extra verge
  • 10 gr vinagre de xerès
  • 200 gr cireres
  • sal
  • Per decorar: meló + cireres
  1. Tallar a trossos els tomàquets, ceba, pebrot i pa.
  2. Posar tots els ingredients excepte les cireres en un bol de vidre i ho tapem amb paper film i ho reservem a la nevera 8 hores perquè maceri.
  3. Triturar-ho tot i després afegir les cireres sense pinyol i triturar ben fi. Si ho fem amb thermomix no cal colar, si ho fem amb túrmix us recomano colar-ho per eliminar les pells.
  4. Si veieu que la textura us agrada més líquida, afegir aigua ben freda o glaçons de gel i triturar fins obtenir la textura que desitjada. En el meu cas, no vaig afegir res d'aigua.
  5. Servir ben fred amb dauets de meló i les cireres amb el peduncle.
Bon profit!

Font: Martín Berasategui

27/6/17

MOUSSE DE LLIMONA AMB LEMON CURD



Aquesta mousse ja l'he preparat dues vegades en una setmana, amb això us ho dic tot!!!
La primera pel finde rural que vam anar en familia i l'altra pel sopar de Germanor que vam fer la setmana passada a l'escola del Jan i la Carlota i on cada familia porta menjar i beure per compartir amb la resta de famílies de la classe dels nostres fills.

Jo vaig portar aquesta mousse i com tothom em va demanar la recepta, aquí teniu! :)

Unes postres ben fresques per aquests dies de tanta calor on no volem encendre el forn! La combinació de la mousse amb el Lemon Curd és DE-LI-CIO-SA!!!!


INGREDIENTS


  • 4 iogurts de llimona
  • 80 gr sucre
  • 400 gr de nata per montar
  • ratlladura d'1 llimona
  • 6 fulles de gelatina
  • Lemon Curd (és una crema de llimona anglesa, la podeu fer o comprar ja feta en molts supermercats, normalment la comercialitza la marca Wilkin & Sons)
  1. Posar a hidratar les fulles de gelatina.
  2. Barrejar 3 iogurts amb el sucre i la ratlladura de llimona.
  3. Calentar un iogurt al microones durant 30-40 segons i afegir la gelatina ben escorreguda. Incorporar-lo a la resta de iogurts i barrejar bé.
  4. Montar la nata.
  5. Incorporar amb moviments envolvents la nata a la barreja de iogurt.
  6. Abocar en motlle i reservar a la nevera mínim 6 hores. Millor fer la nit anterior.
  7. Servir amb el lemon curd per sobre i gerds per decorar.

NOTA: Utilitzeu un motlle que sapigueu segur que desmotlla bé. Jo he utilitzat un de silicona. Un truc és posar spray antiadherent de reposteria i sinó en teniu pinzellar la superficie amb oli i sucre llustre per facilitar el desmotllat).


Bon profit!

FONT: Cómo Como

25/6/17

VASETS DE XOCOLATA NEGRA I NATA


De postres al sopar de dimecres amb L'Aleix i la Maria vaig preparar aquests vasets de xocolata negra i nata! Unes postres ideals per acabar un bon àpat sense complicar-nos, i sobretot sense encendre el forn...que aquests dies amb l'onada de calor no ve de gust entrar a la cuina! :)
 
INGREDIENTS (6 VASETS)
  • 800 gr llet sencera
  • 200 gr xocolata negra de cobertura
  • 120 gr sucre
  • 1 sobre de quallada
Nata muntada
  1. Posar la xocolata al vas de la thermomix i pulveritzar vaires vegades amb el turbo.
  2. Posar la resta d'ingredients al vas i programar: 10 minuts - T. 90º - V.4
  3. Omplir els vasets i deixar refredar a la nevera.
  4. Servir amb nata muntada.
Bon profit!
 


22/6/17

SALMOREJO D'ESPARRECS VERDS AMB SEITÓ






Ahir van venir a sopar l'Aleix i la Maria a casa. Un sopar a la fresca amb molt bona companyia. Va ser un sopar informal, vaig preparar el Croque Cake que és un èxit sempre, pa amb tomàquet amb embotit del bo, foie, amanida i aquests vasets de Salmorejo d'espàrrecs verds i seitó.



Aquest aperitiu el va fer la meva germana el dia de Nadal i ens va encantar. Jo el vaig repetir el dia de Cap d'Any que van venir amics a sopar a casa i ahir una altra vegada. És molt senzill de fer i el resultat és boníssim! :)



INGREDIENTS (4 persones)

  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 1 ou dur
  • 1 all petit
  • un rajolí de vinagre
  • sal i pebre
  • seitons en vinagre
  1. Coure els espàrrecs en aigua i sal durant 5 minuts. Reservar l'aigua de la cocció.
  2. Fer un ou dur (12 minuts).
  3. Triturar amb el túrmix o la thermomix els espàrrecs, ou dur, all i una mica de l'aigua de la cocció fins obtenir un puré fi.
  4. Emolsionar amb oli i condimentar.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.
  6. Decorar amb el seitó.

Bon profit!

19/6/17

ARRÒS DE CABRERA


Aquest cap de setmana hem estat a una casa rural amb tota la familia. Sort de la piscina pq ha sigut un finde de moooolta calor!!! jaja!!! Ens ho hem passat molt bé i és que erem una bona colla, 14!!! 



El diumenge per dinar vaig preparar aquest arròs de Cabrera. Ja és el segón cop que el faig i la veritat és que queda taaan bo que us el poso pq us animeu a fer-lo! Serà un èxit segur!



Aquest arròs el vam descobrir l'any passat a casa la meva amiga Nuni, a Cantonigròs, a la festa que van fer per celebrar els 5 anys de Cal Pometes. L'Ignasi Camps (del restaurant Ca l'Ignasi) ens va cuinar aquest arròs, que ell va aprendre d'una minyona de la parròquia de Santa Maria de Cabrera que va anar a viure a Cantonigròs.

Aquest arròs porta calamars a la tinta de llauna, sisi heu llegit bé, de llauna!!!! I és que abans era difícil trobar peix fresc a Osona i la gent se les enginyava per poder fer plats tan bons com aquest.

Aquí em teniu amb l'Ignasi fa un any mentres preparava aquest magnífic arròs... (i l'Ona que tampoc es perdia detall amb 8 mesets...)



Com ja us he comentat en entrades anteriors, si feu l'arròs al forn heu de posar el doble de volum de fumet que d'arròs i coure tapat. Si ho feu al foc, el triple de volum de fumet que d'arròs i coure destapat.


 INGREDIENTS

  • 1 ceba figueres 
  • 2 pebrots verds
  • 10 salsitxes fresques de bona qualitat
  • 2 carxofes netes i tallades en 6
  • 2 llaunes de calamars en tinta de bona qualitat
  • 1.5 litres de fumet de peix
  • 400 gr arròs bomba
  1. Tallar la ceba i el pebrot a brunoise.
  2. Començar a fer el sobregit de la ceba fins que es caramelitzi i quedi com una mermelada. Afegir el pebrot verd i després les carxofes. Quan estigui tot ben sofregit, incoporar les salsitxes i donar-li un tomb fins que canviin de color i seguidament afegir els calamars en tinta. 
  3. Donar un parell de voltes i incorporar l'arròs. Sofregir-lo uns minuts i seguidament abocar el fumet calent.
  4. Deixar coure durant 18 minuts i servir. 
Bon profit!

FONT: Ignasi Camps