3/11/17

PANELLETS



La Castanyada és una de les festes nostres que més m'agraden. Des de petita a casa sempre s'han fet els panellets amb la meva mare i la meva germana. És una tradició que ara continuo jo, i de moment cap any he fallat, tot i que quan m'hi poso sempre dic que serà l'últim...jajaja! Cada dia 1 de novembre fem dinar familiar a casa els meus pares i és el dia que més postres hi ha a taula: panellets, castanyes, moniatos i gachas.



Ja fa dos anys que ho celebrem a casa amb amics i fem la CASTAWEEN. Una barreja de castanyada i Halloween, i és que la tradició de disfressar-se als nens els hi encanta...i més aquest any que van anar pel veïnat a fer "Truco o Trato" i van acabar amb les cistelles plenes de llaminadures... Encara que no sé qui s'ho passa millor...si els nens o els pares :)



Ja sabeu que jo sempre faig la mateixa recepta de panellets, només ametlla i sucre, per mi la millor amb diferència. 
Els de pinyons, ametlla, coco, taronja i xocolata i el de codony no falten mai a la safata i cada any innovo algún gust, aquest cop de lemon curd, cacao amb avellana i maduixa. Ens van encantar, sobretot el de maduixa!



RECEPTA DE LA MASSA DE PANELLETS: Clicar aquí


PANELLETS DE MADUIXA


  • 100 gr de massapà
  • 1 cullerada de pasta de maduixa (marca Home Chef)


PANELLETS DE LEMON CURD


  • 100 gr de massapà
  • lemon curd


PANELLETS DE CACAO I AVELLANA


  • 100 gr de massapà
  • 1 cullerada de cacao en pols
  • avellanes torrades

COCCIÓ




  1. Coure els panellets per tandes a 190º durant 5-7 minuts. Si volem un color una mica més daurat, posar el grill durant 1 minut.


  2. Bon profit!

    27/10/17

    TARTA FINA DE POMA




    Ahir va ser l'aniversari de la meva sogra i perquè bufés les espelmes li vaig preparar aquesta Tarta fina de poma. Moltes felicitats M.Auxili!!!



    Els que em seguiu per IG vau veure que el diumenge la va preparar la Carlota ella sola, i com va sortir super bona, la poso al blog ja que molts em vau preguntar per la recepta.




    No té cap mena de dificultat, es prepara en 5 minuts i en 30 minuts de forn teniu unes postres boníssimes!!!! 


    INGREDIENTS

    • Pasta de full
    • 3 pomes golden
    • sucre
    • canyella
    • mantega
    • ron
    • 1 fulla de gelatina

    1. Precalentar el forn a 180 graus.
    2. Estirar la pasta de full a sobre del mateix paper que porta. Punxar tota la base.
    3. Espolvorar sucre per sobre.
    4. Pelar les pomes, treure el cor i fer làmines fines.
    5. Disposar-les per tota la base de la massa deixant un marge de 1 cm.
    6. Espolvorar per sobre de la poma sucre i canyella. Posar uns daus de mantega per sobre.
    7. Doblegar el marge sobre les pomes i enfornar a 180º durant 25-30 minuts.
    8. Posar en un cassó el ron i bullim un parell de minuts perquè s'evapori l'alcohol. Afegim la fulla de gelatina previament hidratada i quan estigui desfeta pinzellem la poma per donar brillantor. Si teniu mermelada d'albercoc també serveix.
    Bon profit!!!

    9/8/17

    TARTAR DE FUET


    I avui l'últim entrant del Sopar de Germaníssims!

    Quan vaig fer el Tartar de Fuet vaig descobrir que hi havia altres receptes...així que vaig preparar aquesta altra versió que segons he llegit és d'un xef malagueny, Pachu Barrera.

    A mi personalment em va agradar més l'altre que vaig fer, però us deixo la recepta per si us animeu a probar-ho...Ja em direu quin us ha agradat més!

    INGREDIENTS

    • 1 fuet
    • 4 cullerades de maionesa
    • 1 culleradeta de mostassa de dijon
    • unes gotes de tabasco
    • 2 cullerades de mel de canya
    1. Pelar el fuet i picar-lo a ganivet ben petit per simular un steak tartar.
    2. En un bol fer la salsa barrejant la maionesa amb la mostassa, tabasco i mel.
    3. Afegir la salsa al fuet fins a obtenir una mescla homogenia.
    4. Servir amb torradetes.
    Bon profit!


    FONT: Loleta

    6/8/17

    AJOBLANCO DE MELÓ


    Quan vaig veure aquest aperitiu al IG de Els Fogons de la Bordeta vaig saber que m'encantaria. En aquests sopars a la fresca sempre m'agrada que un dels entrants sigui una cremeta freda i aquesta la vaig trobar ben original al portar el meló.



    L'ajoblanco és una sopa freda típica d'Andalusia i aquesta versió ens va encantar! 
    A mi no em va quedar amb el color blanc característic ja que les ametlles que vaig comprar costava moltíssim de pelar-les i bastantes van anar amb pell a la thermomix (pròxim cop enrecordar-me de comprar-les ja pelades!). Tot i així estava espectacular! :)


    INGREDIENTS

    • 500 gr de meló
    • 150 gr ametlla crua pelada
    • 1 all
    • una llesca de pa de pagès
    • aigua mineral
    • vinagre de xerès
    • oli oliva
    • sal
    • pebre
    • Per decorar: pernil salat, boles de meló i menta
    1. Posar en el vas de la thermmomix o d'una batedora tots els ingredients i triturar fins a obtenir una crema de textura ben fina.
    2. Reservar a la nevera i servir molt fred.
    3. Decorar amb pernil salat tallat ben petit, unes boles de meló i menta.
    Bon profit!

    FONT: Els Fogons de la Bordeta.

    2/8/17

    QUESADILLA D'ALVOCAT, SALMÓ I FORMATGE



    Aquest és un dels entrants que vaig fer pel Sopar de Germaníssims, una quesadilla d'alvocat, salmó fumat i formatge. Super ràpid de fer i molt bo!

    A casa ens agrada moltíssim l'alvocat, i aquesta combinació ens va agradar moltíssim! Tant que l'altre dia el vam tornar a fer per sopar amb el Riqui... :)



    INGREDIENTS

    • 1/2 alvocat
    • 3-4 talls de salmó fumat
    • 4 talls de formatge mozzarella
    • 4 talls de formatge cheddar
    • 2 tortillas de blat de moro
    • coriandre fresc
    1. Aixafem l'alvocat en un plat amb una forquilla fins fer-ne puré.
    2. Agafem una tortilla i la posem en una paella al foc. 
    3. Repartim el formatge mozzarella, a sobre l'alvocat, el salmó i per últim el formatge cheddar. Posem una altra tortilla al damunt, i ho tenim al foc un parell de minuts, li donem la volta i ho deixem un parell de minuts més fins que el formatge es comenci a fondre.
    4. Ho servim tallat en racions i amb el coriandre fresc tallat per sobre.
    Bon profit!



    31/7/17

    CRÉME BRÛLÉE DE PARMESÀ



    Es nota que estem a l'estiu perquè cada setmana tenim convidats a casa a sopar, i és que així, tot i estar encara treballant sembla que les vacances estiguin més aprop. 

    Aquesta vegada van venir a sopar a la fresca "els Germaníssims"!!!  Així ens trobàvem els germans abans de començar les vacances, i és que tenim una familia molt viatgera que se'n van cap a Centre Amèrica, Nova York, República Dominicana i Roma... Nosaltres ens conformem amb el nostre particular paradís de la Costa Brava, i és que no ho canviem per res del món ;)



    Vam fer per sopar una sardinada amb pa amb tomàquet i embotit del bo que van portar les cunyades. I per si ens quedàvem amb gana jo vaig preparar uns quants aperitius...jajaja!!!



    Avui us porto aquesta Créme Brûlée de Parmesà de Els Fogons de la Bordeta. La créme brûlée és una especialitat francesa que s'assembla força a la nostra crema catalana però que té algunes variacions ens els ingredients i forma de cocció. Aquest cop és una versió salada.

    Com ens diu la Sandra, aquest aperitiu és per fer en format petit, ja que sinó es faria pesat de menjar.

    Un aperitiu sorprenent que segur que us encantarà! 

    INGREDIENTS (per 4 vasets)
    • 100 ml llet sencera
    • 100 ml nata
    • 3 rovells d'ou
    • 40 gr parmesà ratllat
    • sal
    • pebre sucre
    1. Barrejar la llet i la nata en un cassó al foc sense que arribi a bullir.
    2. En un bol batem els rovells amb el parmesà, i aboquem la nata i la llet calentes i remenem bé fins que quedi el formatge ben dissolt.
    3. Salpebrem
    4. Aboquem en els vasets de servir i ho couem al bany maria a 150º durant 18 minuts.
    5. Deixem refredar i ho guardem a la nevera fins el moment de servir.
    6. Empolsinem la superfície de cada vaset amb sucre i ho cremem amb un bufador.
    Bon profit!



    23/7/17

    CREMA D'ALVOCAT I CHIPS




    Avui us porto l'últim entrant que vaig preparar pel sopar amb l'Emi i l'Edu, un aperitiu d'alvocat, ràpid, bo i senzill de fer. 
    Aquests plats són ideals per fer en un sopar tipus pica pica amb amics. I és que a qui no li agrada el mític guacamole? Aquest cop enlloc de servir amb nachos, el rpesentem amb patates chips! Boníssim!!!
    Si el feu amb antelació, deixeu el pinyol del alvocat a dins del bol amb la crema tapat amb paper film, així evitareu que s'oxidi.
     
    INGREDIENTS
    • 350 gr d'alvocat madur
    • 20 gr de suc llimona
    • 1 cullerada de ceba morada
    • 1 guindilla fresca o tabasco
    • sal i pebre
    • patates chips
    1. picar la ceba morada ben petita.
    2. En el processador de la túrmix triturar l'alvocat amb el suc de llimona fins que qeudi una crema ben fina.
    3. Abocar en un bol, afegir la ceba ben picada, la guindilla picada o el tabasco i condimentar amb sal i pebre.
    4. Reservar a la nevera fins el moment de servir. Recordeu que si el feu amb antelació, deixeu el pinyol del alvocat a dins del bol amb la crema tapat amb paper film, així evitareu que s'oxidi.
    5. Servir amb bols aperitius amb chips al voltant.
    Bon profit!!!

    Font: Martin Berasategui