23/7/17

CREMA D'ALVOCAT I CHIPS




Avui us porto l'últim entrant que vaig preparar pel sopar amb l'Emi i l'Edu, un aperitiu d'alvocat, ràpid, bo i senzill de fer. 
Aquests plats són ideals per fer en un sopar tipus pica pica amb amics. I és que a qui no li agrada el mític guacamole? Aquest cop enlloc de servir amb nachos, el rpesentem amb patates chips! Boníssim!!!
Si el feu amb antelació, deixeu el pinyol del alvocat a dins del bol amb la crema tapat amb paper film, així evitareu que s'oxidi.
 
INGREDIENTS
  • 350 gr d'alvocat madur
  • 20 gr de suc llimona
  • 1 cullerada de ceba morada
  • 1 guindilla fresca o tabasco
  • sal i pebre
  • patates chips
  1. picar la ceba morada ben petita.
  2. En el processador de la túrmix triturar l'alvocat amb el suc de llimona fins que qeudi una crema ben fina.
  3. Abocar en un bol, afegir la ceba ben picada, la guindilla picada o el tabasco i condimentar amb sal i pebre.
  4. Reservar a la nevera fins el moment de servir. Recordeu que si el feu amb antelació, deixeu el pinyol del alvocat a dins del bol amb la crema tapat amb paper film, així evitareu que s'oxidi.
  5. Servir amb bols aperitius amb chips al voltant.
Bon profit!!!

Font: Martin Berasategui

18/7/17

TARTAR DE FUET


Avui us porto un altre aperitiu que vaig fer pel sopar amb l'Emi i l'Edu, un tartar de fuet!!! Queda super vistós ja que sembla ben bé un steak tartar! :) Ideal per fer com entrant en un sopar tipus pica pica! Us recomano que compreu un bon fuet, ja que és l'ingredient principal del plat, per no dir l'únic...jajaja!

INGREDIENTS
  • 1 fuet de bona qualitat
  • 1 o 2 tomàquets pera
  • sal, pebre i oli extra oliva

  1. Treure la pell del fuet.
  2. Picar a ganivet el fuet ben petit per simular un steak tartar. Si ho feu amb un túrmix vigileu no us quedi com una pasta. S'han de notar els trossets. 
  3. Ratllar el tomàquet i afegir-lo al fuet. 
  4. Amanir amb un bon raig d'oli i sal i pebre al gust (vigileu pq el fuet ja n'acostuma a portar força).
  5. Servir amb torradetes.
Bon profit!



15/7/17

AMANIDA DE SINDRIA, FETA I OLIVES KALAMATA


Un altre dels entrants que vaig preparar pel sopar amb l'Emi i l'Edu va ser aquesta amanida! DE-LI-CIO-SA!!! Super fresca i original...com veieu no té cap secret, només bons ingredients de qualitat i tindreu l'èxit assegurat! :)

INGREDIENTS

  • Sindria sense llavors
  • formatge feta
  • olives kalamata (és una varietat d'olives d'origen grec)
  • sal, pebre, oli i sal maldon
  1. Tallar la sindria i el formatge en daus. 
  2. Posar en una safata, amanir amb oli verge extra, una mica de sal i pebre. Afegir les olives kalamata i una mica de sal maldon.
  3. Servir ben freda.

Bon profit!!!

FONT: Els Fogons de la Bordeta

13/7/17

GASPATXO DE CIRERES


Dimarts van venir a sopar l'Emi i l'Edu!!!! Teníem moltes ganes de veuren's ja que viuen a Basilea i les trobades sempre es fan massa curtes...per sort ara tindrem a l'Emi unes setmanes pel poble de vacances! :)



Com ens agraden aquests soparets a la fresca i més amb tant bona companyia!!! Vam preparar pa amb tomàquet i embotit del bo, i per acompanyar alguns aperitius que us posaré al blog pq ens van agradar moltíssim!!! 

El primer aquest gaspatxo de cireres amb meló. Brutal!!! Era el primer cop que el feia i ens va encantar, fins i tot al Riqui que diu que no li agrada el gaspatxo!!! jajaja!! És una recepta del Martín Berasategui, i com ell diu la combinació del gaspatxo de cireres amb el meló és deliciosa! Prove-ho i ja em direu, jo el repetiré ben aviat... ;))



INGREDIENTS
  • 1 kg tomàquets madurs
  • 25 gr ceba
  • 10 gr pebrot verd
  • 150 gr molla de pa
  • 1/2 gr d'all
  • 100 gr oli extra verge
  • 10 gr vinagre de xerès
  • 200 gr cireres
  • sal
  • Per decorar: meló + cireres
  1. Tallar a trossos els tomàquets, ceba, pebrot i pa.
  2. Posar tots els ingredients excepte les cireres en un bol de vidre i ho tapem amb paper film i ho reservem a la nevera 8 hores perquè maceri.
  3. Triturar-ho tot i després afegir les cireres sense pinyol i triturar ben fi. Si ho fem amb thermomix no cal colar, si ho fem amb túrmix us recomano colar-ho per eliminar les pells.
  4. Si veieu que la textura us agrada més líquida, afegir aigua ben freda o glaçons de gel i triturar fins obtenir la textura que desitjada. En el meu cas, no vaig afegir res d'aigua.
  5. Servir ben fred amb dauets de meló i les cireres amb el peduncle.
Bon profit!

Font: Martín Berasategui

27/6/17

MOUSSE DE LLIMONA AMB LEMON CURD



Aquesta mousse ja l'he preparat dues vegades en una setmana, amb això us ho dic tot!!!
La primera pel finde rural que vam anar en familia i l'altra pel sopar de Germanor que vam fer la setmana passada a l'escola del Jan i la Carlota i on cada familia porta menjar i beure per compartir amb la resta de famílies de la classe dels nostres fills.

Jo vaig portar aquesta mousse i com tothom em va demanar la recepta, aquí teniu! :)

Unes postres ben fresques per aquests dies de tanta calor on no volem encendre el forn! La combinació de la mousse amb el Lemon Curd és DE-LI-CIO-SA!!!!


INGREDIENTS


  • 4 iogurts de llimona
  • 80 gr sucre
  • 400 gr de nata per montar
  • ratlladura d'1 llimona
  • 6 fulles de gelatina
  • Lemon Curd (és una crema de llimona anglesa, la podeu fer o comprar ja feta en molts supermercats, normalment la comercialitza la marca Wilkin & Sons)
  1. Posar a hidratar les fulles de gelatina.
  2. Barrejar 3 iogurts amb el sucre i la ratlladura de llimona.
  3. Calentar un iogurt al microones durant 30-40 segons i afegir la gelatina ben escorreguda. Incorporar-lo a la resta de iogurts i barrejar bé.
  4. Montar la nata.
  5. Incorporar amb moviments envolvents la nata a la barreja de iogurt.
  6. Abocar en motlle i reservar a la nevera mínim 6 hores. Millor fer la nit anterior.
  7. Servir amb el lemon curd per sobre i gerds per decorar.

NOTA: Utilitzeu un motlle que sapigueu segur que desmotlla bé. Jo he utilitzat un de silicona. Un truc és posar spray antiadherent de reposteria i sinó en teniu pinzellar la superficie amb oli i sucre llustre per facilitar el desmotllat).


Bon profit!

FONT: Cómo Como

25/6/17

VASETS DE XOCOLATA NEGRA I NATA


De postres al sopar de dimecres amb L'Aleix i la Maria vaig preparar aquests vasets de xocolata negra i nata! Unes postres ideals per acabar un bon àpat sense complicar-nos, i sobretot sense encendre el forn...que aquests dies amb l'onada de calor no ve de gust entrar a la cuina! :)
 
INGREDIENTS (6 VASETS)
  • 800 gr llet sencera
  • 200 gr xocolata negra de cobertura
  • 120 gr sucre
  • 1 sobre de quallada
Nata muntada
  1. Posar la xocolata al vas de la thermomix i pulveritzar vaires vegades amb el turbo.
  2. Posar la resta d'ingredients al vas i programar: 10 minuts - T. 90º - V.4
  3. Omplir els vasets i deixar refredar a la nevera.
  4. Servir amb nata muntada.
Bon profit!
 


22/6/17

SALMOREJO D'ESPARRECS VERDS AMB SEITÓ






Ahir van venir a sopar l'Aleix i la Maria a casa. Un sopar a la fresca amb molt bona companyia. Va ser un sopar informal, vaig preparar el Croque Cake que és un èxit sempre, pa amb tomàquet amb embotit del bo, foie, amanida i aquests vasets de Salmorejo d'espàrrecs verds i seitó.



Aquest aperitiu el va fer la meva germana el dia de Nadal i ens va encantar. Jo el vaig repetir el dia de Cap d'Any que van venir amics a sopar a casa i ahir una altra vegada. És molt senzill de fer i el resultat és boníssim! :)



INGREDIENTS (4 persones)

  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 1 ou dur
  • 1 all petit
  • un rajolí de vinagre
  • sal i pebre
  • seitons en vinagre
  1. Coure els espàrrecs en aigua i sal durant 5 minuts. Reservar l'aigua de la cocció.
  2. Fer un ou dur (12 minuts).
  3. Triturar amb el túrmix o la thermomix els espàrrecs, ou dur, all i una mica de l'aigua de la cocció fins obtenir un puré fi.
  4. Emolsionar amb oli i condimentar.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.
  6. Decorar amb el seitó.

Bon profit!

19/6/17

ARRÒS DE CABRERA


Aquest cap de setmana hem estat a una casa rural amb tota la familia. Sort de la piscina pq ha sigut un finde de moooolta calor!!! jaja!!! Ens ho hem passat molt bé i és que erem una bona colla, 14!!! 



El diumenge per dinar vaig preparar aquest arròs de Cabrera. Ja és el segón cop que el faig i la veritat és que queda taaan bo que us el poso pq us animeu a fer-lo! Serà un èxit segur!



Aquest arròs el vam descobrir l'any passat a casa la meva amiga Nuni, a Cantonigròs, a la festa que van fer per celebrar els 5 anys de Cal Pometes. L'Ignasi Camps (del restaurant Ca l'Ignasi) ens va cuinar aquest arròs, que ell va aprendre d'una minyona de la parròquia de Santa Maria de Cabrera que va anar a viure a Cantonigròs.

Aquest arròs porta calamars a la tinta de llauna, sisi heu llegit bé, de llauna!!!! I és que abans era difícil trobar peix fresc a Osona i la gent se les enginyava per poder fer plats tan bons com aquest.

Aquí em teniu amb l'Ignasi fa un any mentres preparava aquest magnífic arròs... (i l'Ona que tampoc es perdia detall amb 8 mesets...)



Com ja us he comentat en entrades anteriors, si feu l'arròs al forn heu de posar el doble de volum de fumet que d'arròs i coure tapat. Si ho feu al foc, el triple de volum de fumet que d'arròs i coure destapat.


 INGREDIENTS

  • 1 ceba figueres 
  • 2 pebrots verds
  • 10 salsitxes fresques de bona qualitat
  • 2 carxofes netes i tallades en 6
  • 2 llaunes de calamars en tinta de bona qualitat
  • 1.5 litres de fumet de peix
  • 400 gr arròs bomba
  1. Tallar la ceba i el pebrot a brunoise.
  2. Començar a fer el sobregit de la ceba fins que es caramelitzi i quedi com una mermelada. Afegir el pebrot verd i després les carxofes. Quan estigui tot ben sofregit, incoporar les salsitxes i donar-li un tomb fins que canviin de color i seguidament afegir els calamars en tinta. 
  3. Donar un parell de voltes i incorporar l'arròs. Sofregir-lo uns minuts i seguidament abocar el fumet calent.
  4. Deixar coure durant 18 minuts i servir. 
Bon profit!

FONT: Ignasi Camps


2/6/17

FLAM DE FORMATGE


I aquí teniu les postres que vaig preparar per sopar, un flam de formatge! Aquesta recepta és molt senzilla de fer i que et soluciona unes postres en un moment ja que no necessita forn, es fa sola a la thermomix. Ideal per quan no tens massa temps! ;)

INGREDIENTS

  • 500cc de llet sencera
  • 300 gr formatge cremós (tipus philadelphia o mascarpone)
  • 90 gr de sucre
  • 1 sobre de cuallada
  • caramel líquid
  1. Posem a la base dels motlles el caramel líquid.
  2. Incoporem tots els ingredients en el vas de la thermomix i programem: 10 minuts- T.90 - v.4
  3. Aboquem a sobre els motlles i deixem refredar a la nevera un mínim de 3 hores o fins que qualli.
Bon profit!


1/6/17

CROQUE CAKE



Ahir van venir a sopar els meus cunyats, Marta i Pep. Al ser un dimecres vam fer un sopar informal i vaig preparar entre altres coses aquest Croque Cake. Boníssim!!! Ideal per un sopar amb amics, o per portar a un picnic a la platja o muntanya...El repetiré ben aviat perquè ens va agradar moltíssim a tots! 

El Croque Cake és una versió del croque monsieur feta pastís. El pots fer de molts gustos, en aquest cas vaig optar per la versió més clàssica i que agrada a tothom: pernil dolç i formatge. Us encantarà!
 

Aquí us ensenyo la foto del tall... Aquest trosset és el que va sobrar i que m'acabo de menjar ara per dinar...mmmmmm!!! ;))
 
INGREDIENTS
  • 9 rebanades pa de motlle
  • 9 talls de pernil dolç tallat gruixut
  • 150 gr formatge ratllat emmental + 50 gr més per gratinar
  • 50gr mantega
  • 50 gr farina
  • 500 cc llet 
  • sal i pebre
  1. Per fer la beixamel: desfer en un cassó la mantega, afegir la farina i coure un parell de minuts tot remenant per treure el gust de farina crua. Abocar la llet calenta i no parar de remenar durant uns 5 minuts fins que la beixamel comenci a espessar. Retirar del foc, salpebrar i afegir els 150 gr de formatge. Remenar perquè s'integri tot bé i reservar.
  2. Forrar un motlle tipus cake amb paper de forn.
  3. Posar a la base 3 rebanades de pa de motlle (o els que us facin falta segons el tamany del motlle. Retallar si és el cas pq encaixi).
  4. Posar el pernil dolç i una tercera part de la beixamel.
  5. Repetir el procés, posar pa de motlle, pernil dolç i beixamel.
  6. Corbrir amb l'última capa de pa de motlle, la resta de beixamel i els 50 gr de formatge reservats.
  7. Enfornar a 180º durant 30 minuts.
  8. Deicar refredar mínim 30-45 minuts abans de servir pq ho pogueu tallar bé. Es pot menjar calent, tebi o fred.
Bon profit!



22/5/17

PASTÍS LEGO

El passat dimecres dia 17 va ser l'aniversari del Jan, 7 anys!!! Quan li vaig preguntar de què volia fer la festa, ho va tenir claríssim: de LEGO! I és que no li poden agradar més...crec que tenim toooooots els Legos de Star Wars que hi ha...jajaja!!! I lo millor és lo que li agrada montar-ho a ell tot sol...és un crack! :)





Aquest divendres vam celebrar una festa a casa, s'ho van passar tots moooolt bé i el Jan estava feliç de poder compartir aquest dia amb els seus amiguets!





I aquest és el pastís que li vaig preprarar per la Festa, una peça Lego!!!! 



Em va encantar com va quedar i els nens van alucinar!


I lo millor la sorpresa que venia dintre el pastís....quan el vam tallar tots van fer ohhhhhhhh....jijiji!!!! Tots em preguntaven com ho havia fet... així que segui llegint i veureu que no és màgia... ;)







Jo ho vaig fer amb el número 7, però ho podeu fer amb la forma i temàtica que més us agradi, un cor, amb motius de Nadal, de Halloween.... Espero que us agradi la idea!!!


PASTÍS LEGO

  • 2 plum cake de xocolata comprada 
  • Massa de Bescuit de taronja 
  • Buttercream de vainilla


  1. Agafem el plum cake que hem comprat i fem porcions de la mida del motlle que hem triat. En el meu cas el número 7. Troquelem el motlle de galeta en el bescuit tants cops com la llargada del nostre motlle. 

  1. Coloquem les porcions a lo llarg del motlle, han d'estar ben junts pq després al posar la massa del pastís no entri a dins.
  2. Fem la massa del pastís que hagim triat, jo en aquest cas vaig fer un bescuit de taronja (teniu la recepta aquí), ja que la combinació taronja i xocolata queda molt bona.
  3. Cobrim el motlle amb la nostra massa i enfornem durant 35 minuts a 180º.
  4. Deixem refredar.
BUTTERCREAM DE VAINILLA
  • 200 gr mantega pomada
  • 200 gr sucre llustre
  • vainilla líquida
  1. Batre la mantega durant 1 minut amb la pala de la Kitchen Aid.
  2. Continuar durant 5 minuts més fins que la mantega quedi més blanca i esponjosa.
  3. Incorporar el sucre llustre i batre durant 5 minuts més. Incorporar la vainilla i el colorant escollit.
  4. Fer 3 cercles amb el plum cake de de xocolata que ha sobrat per fer la forma de la peça de Lego d'encaix.
  5. Decorar el pastís amb el buttercream i reservar a la nevera.
Bon profit!!!

10/5/17

BUNDT CAKE DE XOCOLATA I FORMATGE


Avui a l'escola del Jan i Carlota han fet la Diada dels Avis. Una celebració per obrir les portes de l'escola als avis i que poguin compartir la tarda amb els seus néts fent jocs i manualitats i després un berenar tots plegats.

Ja us podeu imaginar lo contents que estàven el Jan I la Carlota que els 4 avis i poguin anar, i els avis la mar de contents de poder passar aquesta estona amb ells!!! Quina patxoca que feien! :)




 Pel berenar nosaltres hem preparat aquests Bundt Cake de Xocolata i Formatge que cada un ha portat aquest matí a la seva classe. Amb els motlles del Nordic Ware queden preciosos! Esperem que hagin sortit molt bons!




INGREDIENTS

  • 150 gr mantega
  • 200 gr xocolata de cobertura
  • 150 gr sucre
  • 4 ous a temperatura ambient
  • 150 gr formatge crema
  • 50 cc de nata per montar
  • 150 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  1. Precalentar el forn a 180º
  2. Fondre la xocolata i la mantega al microones a intervals de 30 segons fins que estigui tot ben desfet i homogeni.
  3. Batre el sucre amb els ous durant 5 minuts fins que blanquejin i doblin el volum.
  4. Incorporar la xocolata i mantega fosa i mesclar.
  5. Incoporar el formatge i la nata i tornar a batre perquè quedi tot ben integrat.
  6. Per últim, afegir la farina i el llevat tamissats i barrejar suaument fins a integrar-ho tot.
  7. Abocar en un motlle previament engreixat i coure durant 40 minuts o fins que estigui cuit.
  8. Deixar refredar 10 minuts sobre una reixa i desmotllar.
Bon profit!

FONT: Webos Fritos

28/4/17

FESTA TROLLS!!! PASTÍS ARC DE SANT MARTÍ




Divendres passat vam celebrar l'aniversari de la Carlota (per quarta vegada...jajaja!) amb els seus amiguets. Vam fer una festa a casa, i la temàtica aquest any va ser de Trolls, ja que li encanta aquesta película i ho va tenir claríssim! 

Com cada any no va faltar la samarreta temàtica de Feltrejant, aquest any amb la Poppy!


Jo vaig confeccionar aquestes diademes per tots els seus amiguets en forma dels cabells de colors dels Trolls. A que són moníssimes??? Va ser un èxit i tots se la van posar i emportar de record!





De pastís em va demanar que li fés un pastís d'Arc de Sant Martí, ja que si heu vist la película sabreu que Trolls és plena de colors. Com ja en tinc dos al blog (aquí i aqui) li vaig preparar aquest amb cotó de sucre per fer els núvols i lacasitos. 



Va quedar super vistós i els hi va agaradar moltíssim...tot i que menjar-ne poc...sort dels pares pq ja sabeu que els nens a les Festes només volen jugar!!! jajaja!!




Pel pastís vaig triar de base un pastís de xocolata i coca-cola!!! Buffff estava tremendu!!! Mooooolt bo! L'original porta una cobertura de xocolata negra però com jo volia que la cobertura fos clara per fer l'arc de sant martí, vaig fer una ganache de xocolata blanca. El resultat boníssim!!! Segur que si el feu triunfareu, ja que a qui no li agrada la xocolata i la coca-cola??? :))

INGREDIENTS PASTÍS DE XOCOLATA I COCA-COLA

  •  250 grams de farina 
  • 1 sobre llevat 
  • 300 grams de sucre 
  • 3 cullerades soperes plenes de cacau pur en pols
  • 1 culleradeta petita de bicarbonat
  • 200 ml de Coca-Cola
  • 225 ml de llet sencera
  • 250 grams de mantega
  • 2 ous batuts
  • 1 culleradeta de vainilla líquida


  1. Preescalfar el forn a 175º.
  2. En un bol tamissar la farina, el bicarbonat, el cacau i el sucre i ho barregem. Reservar.
  3. Batre el ous amb la vainilla i incorporar a la barreja anterior.
  4. Posar en un cassó la mantega i quan sigui fossa afegir la Coca-Cola. Afegir la llet, i remenar bé. Retirar del foc i abocar-la a la massa anterior. Barrejar bé amb les varilles fins que no quedi cap grumoll.
  5. A la mescla seca, afegim els ous i la barreja de la mantega i incorporem tot bé, fins que no quedi cap grumoll.
  6. Abocar en un motlle de 22 cm previament engreixat i coure durant 50 minuts o fins que estigui cuit.
  7. Deixar refredar.
INGREDIENTS GANACHE XOCOLATA BLANCA
  • 400 grams xocolata blanca cobertura
  • 200 cc de nata per montar
  1. Posar en un cassó la nata fins que bulli.
  2. Abocar en un bol on tindrem la xocolata a trossos. Esperar un parell de minuts i remener bé fins que quedai ben homogeni.
  3. Reservar.
MONTATGE DEL PASTIS
  1. Posar el pastís sobre una reixeta i banayr-lo amb la ganache de xocolata calenta.
  2. Decorar amb lacasitos i el cotó de sucre
Bon profit!!!!

FONT: Llibre "Bizcochos" de Webos Fritos

20/4/17

PASTÍS PEIX

El passat divendres dia 7 vam celebrar l'aniversari conjunt dels "grans" de la classe de la Carlota. El segón trimestre fan l'aniversari 7 nens i ens vam reunir tota la classe fent una festa al parc. 
Moltes Felicitats Jana, Arlet, Léa, Pep, Pau, Marcos i Carlota!!! Ja teniu 5 anys!!!



Com cada any, ens repartim el menjar i beure amb els pares, i jo em vaig encarregar un any més del pastís. L'any passat vaig fer el pastís papallona i aquest any vaig triar el pastís peix.



Aquests tipus de pastissos fan molt de goig i és ideal per una festa infantil, ja que si porta lacasitos entre els petits és un èxit assegurat.

Podeu fer el bescuit que més us agradi, jo aquesta vegada vaig fer el bescuit marmolejat de nocilla, fàcil i boníssim. Us recomano que el proveu!!!



INGREDIENTS
  • 6 ous
  • 200 gr de mantega
  • un pessic de sal
  • 1 sobre de llevat
  • 300 gr de farina
  • 150 gr Nocilla
  • 200 gr sucre

      1. Precalentar el forn a 180º
      2. Separar els rovells de les clares de 5 ous.
      3. Batre les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Reservar.
      4. Batre els 5 rovells amb el sucre fins que blanquegi.
      5. Afegir l'ou sencer I la mantega tova i batre durant 5 minuts. Afegir la farina amb el llevat i barrejar.
      6. Incorporar les clares a punt de neu a la massa.
      7. Separar la massa en dos bols.
      8. Escalfar 15 segons la nocilla en el microones i afegir-ho en un dels dos bols.
      9. Abocar les masses alternativament en un motlle previament engreixat. Passar una forquilla per la massa per crear l'efecte marmolejat.
      10. Coure durant 30 minuts.
      11. Deixar refredar.


INGREDIENTS GANACHE DE XOCOLATA

  • 200 gr xocolata negra cobertura
  • 200 gr nata per montar

  1. Posar en un cassó la nata fins que bulli.
  2. Abocar en un bol a on tindrem la xocolata. Esperar un parell de minuts i barrejar fins que quedi ben homogeni.


MONTATGE DEL PASTÍS


  1. Seguir el croquis del dibuix per montar el pastís papallona o bé el de peix.
  2. Disposar el pastís sobre una reixeta i banyar-lo amb la ganache de xocolata calenta.
  3. Decorar amb lacasitos

Bon profit!!!!

FONT: Llibre Bizcochos de Webos Fritos

10/4/17

MOUSSE DE LLIMONA AMB MELMELADA DE RUIBARBRE

Les postres del dinar de Diumenge de Rams va ser una mousse de llimona amb melmelada de ruibarbre. Boníssima!!!! Podeu fer el mateix gotet amb melmelada de maduixes :)


El ruibarbre és una planta molt coneguda a les cuines centreeuropees, britàniques i nord-americanes. És una hortalissa encara que en alguns països com Estats Units és considera una fruita. 
Amb el ruibarbre s'elaboren moltes receptes de postres ja que el seu gust àcid resalta la dolçor de pastissos o altres preparacions. 
Aquí costa una mica de trobar, i jo vaig tenir la sort que els nostres grans amics Emi i Edu me'n portessin directament d'alemania. Mil gràcies!!! Ja sabeu la ilusió que em va fer aquesta sorpresa!! #Guapos



MELMELADA DE RUIBARBRE I MADUIXES

  • 600 gr de ruibarbre + 200 gr maduixes
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • sucre
  1. Abocar al vas el ruibarbre i ls maduixes amb el suc de llimona i programar: 30'-T:100 - V.2
  2. Retirar del vas, pesar el total del puré i calcular un 60% del seu pes en sucre. Retornar-ho tot al vas i programar: 7'-T: varoma -V.2
  3. Abocar-ho en calent en pots de vidre esterilitzats, donar-li la volta i deixar-los refredar de l tot en aquesta posició per el buit.
  4. Aquesta tècnica es pot utilitzar per fer melmelada de qualsevol fruita.
Font: Escola de Cuina Gormand


MOUSSE DE LLIMONA AMB MELMELADA DE RUIBARBRE (per 6 gotets)
  • Per la base: 120 gr galetes + 50 gr mantega 
  • 200 gr nata per montar
  • 2 clares d'ou
  • un pessic de sal
  • 100 ml de suc llimona
  • 250 gr llet condensada
  • melmelada de ruibarbre (o melmelada de maduixa)
  • maduixes
  1. Triturar les galetes i barrejar amb la mantega fosa. Posar a la base dels gots i prémer una mica pq quedi compacte.
  2. Montar la nata i reservar.
  3. Batre les clares amb el pessic de sal a punt de neu.
  4. Barrejar la llet condensada amb el suc de llimona.
  5. Incorporar delicadament les clares montades a la barreja de llet condensada i després la nata amb moviments envolvents. Posar-ho dins una màniga pastissera.
  6. Omplir els gotets amb la mousse.
  7. Reservar a la nevera un mínim de 3 hores.
  8. Per servir, posar la melmelada de ruibarbre per sobre i dauets de maduixa natural.
Bon profit!

ARRÒS DE SÈPIA AMB CARXOFES I GAMBES DE PALAMÓS

Ahir va ser Diumenge de Rams i com mana la tradició ens vam posar ben guapos per anar a beneir la Palma que les nostres super padrines els hi van regalar aquesta setmana al Jan, Carlota i Ona. 


Després de la benedicció vam anar a dinar a casa amb els meus pares i sogres. Com va fer un dia espectacular vam aprofitar per dinar a fora.



De primer vaig preparar un bon aperitiu: vaig fer els seitons en vinagre que sempre són un èxit i el Riqui li xiflen i escopinyes i musclos al vapor.



De plat principal vaig fer un Arròs amb sèpia, carxofes i gambes de Palamós que estava brutal! Com em deia el meu sogre, aquest arròs el recordarem durant molt de temps...jajaja!!! 



El secret d'un bon arròs és el sofregit, ha de quedar molt ben confitat, com si fos melmelada. I evidentment, si li posem una bona matèria prima i un bon fumet, ja tenim l'espectacle montat!!! ;)

Jo acostumo a coure l'arròs al forn, així sé que es fa per tot arreu igual i no haig d'anar vigilant que s'enganxi o que el foc sigui uniforme per tota la cassola. Si feu l'arròs al forn heu de posar el doble de volum de fumet que d'arròs i coure tapat. Si ho feu al foc, el triple de volum de fumet que d'arròs i coure destapat. 

No va sobrar ni un gra...i això que tots van repetir! L'haurem de tornar a fer ben aviat que es van quedar amb ganes de més...jijiji!

INGREDIENTS PER 6 PERSONES

  • gambes de palamós
  • cloïsses
  • 1 sèpia bruta amb la melsa
  • 2 cebes 
  • 2 grans d'all 
  • mig pebrot vermell pelat
  • 1 pebrot verd petit tallat 
  • 3 carxofes
  • 4 tomàquets vermells ratllats
  • 700 gr arròs
  • 1,5 litres de fumet
  • safrà
  1. Pelem el pebrot vermell pq així no ens repetirà i tallem totes les verdures a brunoise. Netejar les carxofes de les fulls dures, treure el borrissol i tallar en 6 parts.
  2. Comecem posant en una cassola un raig oli i passem les gambes volta i volta i reservem.
  3. En el mateix oli sofregim la sèpia tallada a daus fins que canvii de canvii de color i estigui una mica torradeta. Reservem.
  4. Iniciem el sofregit: incorporem la ceba i all. Després els pebrots, les carxofes i un cop estigui ben sofregit incorporem el tomàquet ratllat juntament amb la melsa. Condimentem amb una culleradeta de sucre i sal.
  5. Hem de confitar el sofregit fins que quedi com una melmelada.
  6. En aquest punt, incoporem la sèpia i l'arròs i donem unes quantes voltes pq s'impregni bé del sogfregit i seguidament aboquem el fumet ben calent amb els brins de safrà.
  7. Coure al forn a 180º tapat durant 18 minuts. Quan faltin 5 minuts per finalitzar la cocció, incorporar les gambes i les cloïsses previament obertes al vapor.
  8. Deixar reposar 5 minuts i tots a taula a menjar!!!

Bon profit!