23/7/17

CREMA D'ALVOCAT I CHIPS




Avui us porto l'últim entrant que vaig preparar pel sopar amb l'Emi i l'Edu, un aperitiu d'alvocat, ràpid, bo i senzill de fer. 
Aquests plats són ideals per fer en un sopar tipus pica pica amb amics. I és que a qui no li agrada el mític guacamole? Aquest cop enlloc de servir amb nachos, el rpesentem amb patates chips! Boníssim!!!
Si el feu amb antelació, deixeu el pinyol del alvocat a dins del bol amb la crema tapat amb paper film, així evitareu que s'oxidi.
 
INGREDIENTS
  • 350 gr d'alvocat madur
  • 20 gr de suc llimona
  • 1 cullerada de ceba morada
  • 1 guindilla fresca o tabasco
  • sal i pebre
  • patates chips
  1. picar la ceba morada ben petita.
  2. En el processador de la túrmix triturar l'alvocat amb el suc de llimona fins que qeudi una crema ben fina.
  3. Abocar en un bol, afegir la ceba ben picada, la guindilla picada o el tabasco i condimentar amb sal i pebre.
  4. Reservar a la nevera fins el moment de servir. Recordeu que si el feu amb antelació, deixeu el pinyol del alvocat a dins del bol amb la crema tapat amb paper film, així evitareu que s'oxidi.
  5. Servir amb bols aperitius amb chips al voltant.
Bon profit!!!

Font: Martin Berasategui

18/7/17

TARTAR DE FUET


Avui us porto un altre aperitiu que vaig fer pel sopar amb l'Emi i l'Edu, un tartar de fuet!!! Queda super vistós ja que sembla ben bé un steak tartar! :) Ideal per fer com entrant en un sopar tipus pica pica! Us recomano que compreu un bon fuet, ja que és l'ingredient principal del plat, per no dir l'únic...jajaja!

INGREDIENTS
  • 1 fuet de bona qualitat
  • 1 o 2 tomàquets pera
  • sal, pebre i oli extra oliva

  1. Treure la pell del fuet.
  2. Picar a ganivet el fuet ben petit per simular un steak tartar. Si ho feu amb un túrmix vigileu no us quedi com una pasta. S'han de notar els trossets. 
  3. Ratllar el tomàquet i afegir-lo al fuet. 
  4. Amanir amb un bon raig d'oli i sal i pebre al gust (vigileu pq el fuet ja n'acostuma a portar força).
  5. Servir amb torradetes.
Bon profit!



15/7/17

AMANIDA DE SINDRIA, FETA I OLIVES KALAMATA


Un altre dels entrants que vaig preparar pel sopar amb l'Emi i l'Edu va ser aquesta amanida! DE-LI-CIO-SA!!! Super fresca i original...com veieu no té cap secret, només bons ingredients de qualitat i tindreu l'èxit assegurat! :)

INGREDIENTS

  • Sindria sense llavors
  • formatge feta
  • olives kalamata (és una varietat d'olives d'origen grec)
  • sal, pebre, oli i sal maldon
  1. Tallar la sindria i el formatge en daus. 
  2. Posar en una safata, amanir amb oli verge extra, una mica de sal i pebre. Afegir les olives kalamata i una mica de sal maldon.
  3. Servir ben freda.

Bon profit!!!

FONT: Els Fogons de la Bordeta

13/7/17

GASPATXO DE CIRERES


Dimarts van venir a sopar l'Emi i l'Edu!!!! Teníem moltes ganes de veuren's ja que viuen a Basilea i les trobades sempre es fan massa curtes...per sort ara tindrem a l'Emi unes setmanes pel poble de vacances! :)



Com ens agraden aquests soparets a la fresca i més amb tant bona companyia!!! Vam preparar pa amb tomàquet i embotit del bo, i per acompanyar alguns aperitius que us posaré al blog pq ens van agradar moltíssim!!! 

El primer aquest gaspatxo de cireres amb meló. Brutal!!! Era el primer cop que el feia i ens va encantar, fins i tot al Riqui que diu que no li agrada el gaspatxo!!! jajaja!! És una recepta del Martín Berasategui, i com ell diu la combinació del gaspatxo de cireres amb el meló és deliciosa! Prove-ho i ja em direu, jo el repetiré ben aviat... ;))



INGREDIENTS
  • 1 kg tomàquets madurs
  • 25 gr ceba
  • 10 gr pebrot verd
  • 150 gr molla de pa
  • 1/2 gr d'all
  • 100 gr oli extra verge
  • 10 gr vinagre de xerès
  • 200 gr cireres
  • sal
  • Per decorar: meló + cireres
  1. Tallar a trossos els tomàquets, ceba, pebrot i pa.
  2. Posar tots els ingredients excepte les cireres en un bol de vidre i ho tapem amb paper film i ho reservem a la nevera 8 hores perquè maceri.
  3. Triturar-ho tot i després afegir les cireres sense pinyol i triturar ben fi. Si ho fem amb thermomix no cal colar, si ho fem amb túrmix us recomano colar-ho per eliminar les pells.
  4. Si veieu que la textura us agrada més líquida, afegir aigua ben freda o glaçons de gel i triturar fins obtenir la textura que desitjada. En el meu cas, no vaig afegir res d'aigua.
  5. Servir ben fred amb dauets de meló i les cireres amb el peduncle.
Bon profit!

Font: Martín Berasategui