19/6/17

ARRÒS DE CABRERA


Aquest cap de setmana hem estat a una casa rural amb tota la familia. Sort de la piscina pq ha sigut un finde de moooolta calor!!! jaja!!! Ens ho hem passat molt bé i és que erem una bona colla, 14!!! 



El diumenge per dinar vaig preparar aquest arròs de Cabrera. Ja és el segón cop que el faig i la veritat és que queda taaan bo que us el poso pq us animeu a fer-lo! Serà un èxit segur!



Aquest arròs el vam descobrir l'any passat a casa la meva amiga Nuni, a Cantonigròs, a la festa que van fer per celebrar els 5 anys de Cal Pometes. L'Ignasi Camps (del restaurant Ca l'Ignasi) ens va cuinar aquest arròs, que ell va aprendre d'una minyona de la parròquia de Santa Maria de Cabrera que va anar a viure a Cantonigròs.

Aquest arròs porta calamars a la tinta de llauna, sisi heu llegit bé, de llauna!!!! I és que abans era difícil trobar peix fresc a Osona i la gent se les enginyava per poder fer plats tan bons com aquest.

Aquí em teniu amb l'Ignasi fa un any mentres preparava aquest magnífic arròs... (i l'Ona que tampoc es perdia detall amb 8 mesets...)



Com ja us he comentat en entrades anteriors, si feu l'arròs al forn heu de posar el doble de volum de fumet que d'arròs i coure tapat. Si ho feu al foc, el triple de volum de fumet que d'arròs i coure destapat.


 INGREDIENTS

  • 1 ceba figueres 
  • 2 pebrots verds
  • 10 salsitxes fresques de bona qualitat
  • 2 carxofes netes i tallades en 6
  • 2 llaunes de calamars en tinta de bona qualitat
  • 1.5 litres de fumet de peix
  • 400 gr arròs bomba
  1. Tallar la ceba i el pebrot a brunoise.
  2. Començar a fer el sobregit de la ceba fins que es caramelitzi i quedi com una mermelada. Afegir el pebrot verd i després les carxofes. Quan estigui tot ben sofregit, incoporar les salsitxes i donar-li un tomb fins que canviin de color i seguidament afegir els calamars en tinta. 
  3. Donar un parell de voltes i incorporar l'arròs. Sofregir-lo uns minuts i seguidament abocar el fumet calent.
  4. Deixar coure durant 18 minuts i servir. 
Bon profit!

FONT: Ignasi Camps


2 comentaris:

Nuni ha dit...

Ets una crack!!! Fer arròs per 14 no és cap broma!
Me n'alegro moltíssim que t'agradés tant aquest arròs tant del Cabrarès! :)
Quin festival de cap de setmana heu passat! Sort de la piscina, amb la calor que ha caigut aquest cap de setmana...
Amb moltes ganes de veure't (el temps se'ns menja!)! Molts i molts petons preciosa!

El cullerot Festuc ha dit...

Nuni! Era la prinera vegada que feia un arròs per tants xo la recepta és un èxit segur! Que boooo que està! Va triunfar!!!
Buffff hem de quedar JA!!!!
Petunets
Eva