23/12/16

ONA IS ONE. GINGERBREAD & ORANGE LOAF

El passat dia 13 de Desembre, la petitONA de la casa va fer el seu primer anyet!!!! Si amb el Jan i la Carlota ja se'm va passar ràpid, amb l'Ona el temps ha passat volant!!!!



Com us podeu imaginar ja feia temps que rumiava la temàtica de la festa, aquest cop va ser el NADAL, ja que apartir d'ara el Nadal a casa nostra  arriba amb l'aniversari de l'Ona :) i la frase que vaig fer pel seu aniversari "ONA IS ONE".
 
 
 
No van faltar les invitacions, un banner amb ONA IS ONE i un vestit Diy que li vaig per l'ocasió amb un ONE dorat amb purpurina, estava moníssima!!!!
 

 
 
Les galetes decorades en forma de 1 amb dorat i purpurina (comestible es clar!) i un candy cane típic de Nadal per repartir al final de la festa a la família.


 
Com que queia en dimarts vam decidir fer un berenar nadalenc amb tota la família, i per mi això vol dir xocolata desfeta amb nata i xurros!!! També vaig posar melindres i coca per sucar i s'mores per qui se'n vulgués afegir a la xocolata.  El berenar va ser un èxit i tothom va disfrutar moltíssim! Tant petits com grans!



I per bufar les espelmes no volia el típic pastís, així que quan vaig veure aquest Gingerbread & Orange Loaf al blog de la Bea, vaig pensar que seria ideal per la festa, ja que més nadalenc no pot ser. El topper   amb la vela ONE també el vaig fer jo DIY :))

 

Aquest biscuit de gingebre o espècies és molt aromàtic per això és convenient fer-lo el dia abans perquè s'impregnin bé tots els aromes. I la olor que deixa a la casa mentre s'està enfornant és deliciosa... No el deixeu de fer, ens va encantar!!!!
 
 
Va ser un dia molt especial i emotiu, la meva cara de felicitat ho diu tot!
 
GINGERBREAD & ORANGE LOAF
 
  • 210 gr. farina
  • 1/2 culleradeta bicarbonat sòdic
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta gingebre en pols
  • 1 culleradeta clau mòlt
  • 1 culleradeta nou moscada
  • 1 culleradeta canyella en pols
  • 125 ml. buttermilk
  • 1 culleradeta vainilla
  • 125 ml.  Golden Syrup
  • 3 ous L
  • 200 gr. sucre morè 
  • 100 ml. oli girasol
  • Ratlladura de 1 taronja

  •  
    1. Encendre el forn a 175 º.
    2. Barrejar el suvre amb la ratlladura de taronja per aromatitzar-lo. Reservar.
    3. Barrejar el buttermilk amb la vainilla i el Golden syrup. Reservar.
    4. Barrejar la farina amb totes les espècies. Reservar.
    5. Batre els ous lleugerament amb les batedora elèctrica i anar afegint el sucre fins que dobli el volum.
    6. Afegir a poc a poc el oli fins que estigui ben integrat.
    7. Anar incorporant a intervals la farina i el buttermilk en varies tongades fins que ens quedi una massa homgènia (és bastant líquida no patiu).
    8. Abocar en un motlle, jo he utilitzat un Bundt de Corona Nadalenca del Nordic Ware.
    9. Enfornar durant 45-50 minuts.
    10. Deixar resposar 10 minuts en el motlle i després desenmotllar sobre una reixeta.
    11. Deixar refredar totalment.
    Bon profit!!!