26/4/15

PASTÍS BLANCANEUS



El passat dia 12 d'abril la Carlota va fer 3 anyets!!! I com mana la tradició a casa, li vam preparar un súper aniversari amb la familia i amiguets!!!
Aquest any la carlota va voler fer la Festa de la Blancaneus, i com ens encanta les festes temàtiques ho vam tenir molt clar: invitació, samarreta de feltrejant, colors vermell, blau i groc per decorar la casa, un Mirall i pomes per adornar i unes galetes decorades en forma del vestit de la protagonista.


Aquest any al caure en diumenge vam preparar un super esmorzar, on no faltava de res: Pastís de poma, trena de xocolata, magdalenes, pastís de formatge, Bundt cake de xocolata, crema catalana, arròs amb llet, sandwitxos de pernil dolç i formatge i nocilla, crispetes i llaminadures van fer les delícies de grans i petits :)





Com és tradició, faig galetes decorades per repartir entre els amiguets. I aquí teniu les d'aquest any que van tenir molt èxit: el vestit de la blancaneus!



I per bufar les espelmes, el Pastís de la Blancaneus!!!! Va quedar xulíssim i a tothom li va encantar! Ja sabeu que no m'agrada gens el fondant, i per això sempre intento ingeniar-me'les per no fer-lo servir...Aquest tipus de pastissos es fan amb fondant o buttercream per fer la faldilla, jo en el meu cas el vaig fer amb iema. Va quedar boníssim. Pa de pessic farcit de trufa negra i iema. Un èxit!






Ho sento però amb els nervis no em vaig enrecordar de fer fotos "decents" pel bloc...jajaja!!!


És un pastís relativament fàcil de fer, però entretingut pq s'han de fer 3 pa de pessic: 2 de rodons i un de semiesfera (jo vaig fer servir un bol de vidre apte pel forn), la trufa i la iema. Però queda espectacular i a les nenes de la casa segur que els hi encanta si els hi feu de la seva princesa preferida!!! La Carlota en vol ara un de l'Elsa de Frozen...jajaja!!!

Espero que us hagi agradat i si el feu m'expliqueu els resultats!!!!

INGREDIENTS PELS BESCUITS

 * S'han de fer 3 bescuits, pel que haureu de triplicar la recepta. 2 en motlle rodó de 24 cm i 1 en un bol de vidre apte pel forn
  • 3 ous + 2 rovells + 110 sucre + un pessic de sal
  • 120 gr de farina + 50 gr pols ametlla + 1 sobre llevat + vainilla
  • 2 clares + 40 gr sucre + pessic de sal 
  1. Muntar a punt de relleu els ous, rovells, sucre i sal.
  2. Afegir les farines i llevat tamisats.
  3. Montar a punt de neu les clares amb el sucre i sal.
  4. Amalgamar delicadament les clares al batut.
  5. Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar a 180º durant 40 minuts.
FONT: Escola de Cuina Gormand 

INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA
  • 250 gr de nata líquida
  • 40 gr de sucre
  • 300 gr de xocolata de cobertura negra
  • 50 gr de mantega
  1. Posar la xocolata a trossos petits en un bol.
  2. Donar un bull a la nata i sucre.
  3. Abocar sobre la xocolata trossejada i esperar uns minuts. Remenar fins que quedi fosa.
  4. Barrejar la mantega.
  5. Deixar reposar a la nevera 24 hores mínim. 
FONT: Escola de Cuina Gormand

INGREDIENTS PER LA IEMA

  • 3 ous grans
  • 180g de sucre
  • 12g de Maizena
  • 75g d’aigua
  • 1 fulla de gelatina
  •  6 colorant groc
  1. Barrejar el sucre amb la Maizena per tal que no quedi cap grumoll de Maizena.
  2. Incorporar els ous, l’aigua i barrejar.
  3. Posar-ho en un cassó al foc remenant contínuament fins que s’espesseixi i faci el primer bull.
  4. Retirar, colar i incorporar la gelatina hidratada i el colorant. 
  5. Reservar.
FONT: La Cuina de Casa

MONTATGE DEL PASTÍS

  • xarop al 50%
  • mermelada d'albercoc
  • nina Blnacaneus
  1. Partir per la meitat els 3 bescuits.
  2. Agafar els bescuits i posar els dos rodons a baix i el semiesfera a dalt de tot, formant la "faldilla" de la princesa.
  3. Agafar un aro rodó i tallar el mig dels 3 bescuits. Ha de ser de la mida de la nina, ja que la colocarem al mig. Retirar el bescuit del mig.
  4. Xopar les diferents planxes de bescuit, i alternar una capa de mermelada i una de trufa cuita negra i ananr montant el pastís en pisos.
  5. Un cop el tinguem tot alineat, colocarem la nina al bell mig (jo vaig forrar la faldilla de la nina amb paper film per no embrutar-lo).
  6. Cobrir tot el pastís amb la iema i decorar la faldilla amb flors de sucre.
Bon profit!!!!