30/9/13

TATIN DE TOMÀQUET

Fa un parell de setmanes vam fer el Sopar de Germaníssims, van venir les meves cunyades i cunyat a sopar a casa. El Riqui és el petit de 3 noies, així que us podeu imaginar lo "mimat" que el tenen...jijijiji!!!



Va ser un sopar informal, a la fresca aprofitant que les temperatures encara ens pemeten gaudir de sopars al jardí, i sobretot gaudint de la bona companyia, i és que ens vam fer un tip de riure!!! Potser el vinillo, mojitos i gin tonics també van tenir alguna cosa a veure...jajaja!!! Mireu quines cunyades més guapes que tinc!!! :)


Ens ho vam passar molt bé...crec que aquest sopar de Germaníssims ja serà tradició :)
 



D'entrant vaig fer aquesta tatin de tomàquet. És deliciosa!!! Aprofiteu a fer-la ara que els tomàquets encara són bons, ja que la gràcia d'aquesta tatin és fer servir tomàquets madurats al sol, com més bons siguin més bona us quedarà.


INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 2 cebes tendres
  • 50 gr de formatge parmesano ratllat
  • 2 cullerades de mel
  • 30 gr de mantega pomada
  • 1 làmina de pasta de full
  • fulles d'alfàbrega
  • flocs de parma
  • sal maldon
  1. Tallar a rodanxes el tomàquet i la ceba a juliana.
  2. En un motlle rodó apte pel forn, untar la base amb la mantega i la mel.
  3. Cobrir amb els tomàquets, la ceba i el formatge parmesano ratllat.
  4. Coure al forn a 190º durant 15-20 minuts.
  5. Retirar-la, cobrir-la amb la pasta de full previament punxada i pintar-la amb ou. 
  6. Retornar-la al forn a 220º durant 15-20 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada.
  7. Desmotllar-la a l'inrevés (la pasta de full ha de quedar com a base!), condimentar-la amb l'alfàbrega i la sal maldon i uns flocs de parma.
  8. Servir calenta, tèbia o freda.
Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

24/9/13

ENCÀRRECS CULLEROT FESTUC

Després de més de dos mesos sense publicar, ja tocava actualitzar el blog!!! Però entre les vacances i l'inici de l'escola de grans del Jan (ja ha començat P3!) i l'escola bressol de la Carlota no he tingut temps (i una mica de mandra també s'ha de dir! jajaja!). 

Però ja no hi ha excuses que valguin, així que iniciem la tornada amb alguns dels encàrrecs que m'han fet aquests últims mesos!!! 

Els que em seguiu pel Facebook ja jo haureu vist, però hi ha molts seguidors que no tenen aquesta xarxa social i que m'han demanat que també posi les fotos aquí, així que aquí va el recull de pastissos i galetes que m'heu encarregat. Moltes gràcies a tos per confiar en mi en les vostres celebracions! :)

Ja sabeu que em podeu demanar informació i preus a través de cullerotfestuc@gmail.com. Com veieu, tot és personalitzat al 100% amb els vostres gustos, i evidentment fet amb els millors ingredients!!



Aquest Pastís Minnie és el must del Cullerot Festuc!!! té un èxit increible i és que és espectacular no us sembla? :) Ha sigut l'escollit per celebrar els aniversaris de la Martina, la Valentina i l'Aina. Un sacher en forma de Minnie, moníssim!




Per celebrar l'aniversari de l'Aina la seva mare em va encarregar el Pastís Hello Kitty.



I l'Anna va tornar a repetir amb aquest pastís d'aniversari pel seu pare, un pa de pessic farcit de trufa i cobert amb xocolata.



La meva neboda Marta era la protagonista de la seva classe, la classe dels Dofins, i de gran vol ser pastissera, així que la meva germana em va encarregar un pastís per poder portar a tos els seus companys per explicar que vol ser de gran :)


També han tingut molt d'èxit els pastissos de tonyina. Són boníssims!!!





No només les mares i filles em fan encàrrecs. Aquesta coca farcida de ganache de xocolata me la va encarregar una àvia per portar a l'escola dels seus néts a la jornada d'avis on anàven.


Un pastís de la Peppa Pig per celebrar l'aniversari que ni més ni menys de 10 nens i nenes que feien 3 anys!

  



Un pastís de camp de futbol per la comunió del Bernat.



Per la comunió de la meva neboda Carla, la meva germana em va encarregar aquestes galetes per repartir entre la familia i amics. Són moníssimes!



La Laura per la comunió del seu fill Bruno em va encarregar aquestes precioses galetes per donar als convidats com a detall i aquest fantàstic pastís Rose Cake, un layer cake de xocolata amb buttercream de vainilla.




La Gemma em va encarregar aquestes galetes per desitjar un Bon Estiu a les mestres i mares i pares de l'Ampa de l'Escola Bressol de la seva filla Ona.



I per últim us ensenyo l'últim encàrrec que he fet, unes galetes per celebrar les Noces d'Or dels meus sogres.


Espero que us agradi!!!!