7/5/12

PASTÍS D'ORXATA


Primer de tot moltíssimes gràcies a tots per les vostres felicitacions pel naixement de la Carlota! Si que és veritat que s'assembla molt al Jan, sobretot amb el nas i la boca! De moment la peque es porta moooolt bé i el Jan no para de fer-li petons tot el dia...potser per això la petita ja se'ns ha encostipat! :)

Avui us porto el pastís que vaig fer la setmana passada per celebrar l'aniversari de la meva germana.

A casa ens encanta l'orxata, quan comença el bon temps sempre en tinc a la nevera. Així que quan desde Costa Concentrados Levantinos em van deixar probar els seus productes, vaig tenir molt clar que faria aquesta versió del pastís de llet de la Trotamundos que tenia a pendents. A més, ara han tret un nou producte, l'orxata condensada. Està realment boníssima i és que està feta amb xufa de valencia!!!

Aquest pastís d'orxata té una textura molt cremosa i servit ben fred està boníssim! El secret és fer servir una orxata de qualitat i fer la massa vosaltres, si no teniu temps sempre podeu comprar una pasta trencada o massa brisa i us estalviareu feina, però el resultat no serà el mateix... :)



INGREDIENTS PER LA MASSA
  • 225 gr de farina
  • 80 gr sucre glaç
  • 120 gr mantega freda a trossos
  • 1 ou
  • un pessic de sal
  1. Introduir en el vas de la thermomix els ingredients per l'ordre exposat i programar 15''- T.0 - v.6
  2. Retirar del vas, afinar la massa i deixar-la reposar a la nevera 30 minuts.
  3. estendre-la i encamisar un motlle amb la pasta i punxar-la. Posar a sobre uns llegums perquè no s'infli.
  4. Coure-la 30 minuts a 160º.
  5. Retirar.

INGREDIENTS PER LA CREMA D'ORXATA
  • 1 litre d'orxata Costa
  • 120 gr de sucre
  • 15 gr mantega
  • 2 ous
  • 3 cullerades de maizena
  • 2 cullerades de farina
  • vainilla líquida
  1. Batre en un bol els ous amb el sucre i les farines fins que no hi hagi grumolls. Afegir la vainilla.
  2. En un cassó posar l'orxata i la mantega fins que bulli.
  3. Abocar l'orxata en el bol, remenar i retornar al foc sense deixar de remoure fins que la crema torni a bullir i espesseixi.
  4. Retirar.

MONTATGE
  1. Abocar la crema a sobre la massa i deixar referedar. Un cop freda la crema, guardar a la nevera un mínim de 6 hores.
  2. Decorar amb canyella en pols.

FONT: Versió del pastís de llet de Food&Cook.

7 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Eva; Molt interessant aquest pastís d'orxata i diferent als demés, trenca la ruitna amb els pastíssos.
Que vagi de gust Eva¡¡

el taller de cuina ha dit...

Darrerament veig moltes postres amb orxata i me'n venen unes ganes!!! Sort que l'alter dia a castelló vam fer una orxata amb fartons per treure'ns el cuquet!!
petonets

Judith ha dit...

m'encanta l'orxata, això sí, només la de l'orxateria Sirvent del c/ Parlament. Les comercials no he trobat cap que m'agradi. Una bona idea la del pastís, apuntadíssima. Molts petonets guapa i disfruta dels teus solets

Judith ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gemma ha dit...

Orxata condensada???? On???? Ja imagino les aplicacions als pastissos :)
Aquest pastís ha de quedar suau i cremós, dels que m'agaden a mi. I és veritat que la pasta brisa feta a casa no es pot ni comparar amb la comprada.
Petons a tots quatre!

Joaquina ha dit...

Moltes felicitats per la petita Carlota... un deliciós pastis amb un ingredient molt original, aquesta orxata condensada... M´encanta!! petons,

Els fogons de la Bordeta ha dit...

MAre meva, que vaig perduda últimament... MOLTES FELICITATS! La Carlota i en Jan són dos solets guapíssims!!!
I aquest pastís em sembla una meravella!
Petonets família!
Sandra