22/2/10

LA MIRIAM I L'ÀLEX VÉNEN A SOPAR!!!



Aquest divendres teníem uns convidats d'excepció a sopar: la meva germana i el meu cunyat!

Portava varis dies pensant el menú, ja que em feia molta il.lusió preparar alguna cosa que estigués a l'alçada de la celebració i per agraïr-los tots els detalls que estan tenint amb el Jan!!!

Ells com sempre van arribar amb un regal sota el braç: un per nosaltres i un altre pel patufet que ve en camí! :) Moltes gràcies!!!!

El menú ens va agradar moltíssim a tots. Recomanar especialment el coulant de vedella, ESPECTACULAR!!! No dubteu en fer-lo si teniu una ocasió especial o per donar-vos un capritx! Això si, heu de comprar un bon filet de vedella (el preu per un dia no el mireu!) i si pot ser demaneu al carnisser que sigui vedella femella, és molt més tendre.



TARTALETA DE PERES I GORGONZOLA AMB GERDS

Aquesta recepta és del meravellós blog de la Trotamundos que tots ja coneixeu segur. El formatge gorgonzola és un dels preferits de ma germana, i la combinació amb les peres i els gerds és deliciosa!



INGREDIENTS

  • pasta de full
  • peres blanquilla
  • formatge gorgonzola
  • gerds
  • sal i pebre
  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Tallar la pasta de full segons el tamany del motlle que utilitzeu i emmotllar.
  3. Coure durant uns 12-15 minuts fins que estiguin dauradetes.
  4. Afegir la pera tallada a quadrets petits i el formatge gorgonzola. Condimentar i afegir uns quants gerds per tartaleta.
  5. Introduir un parell de minuts més fins que el formatge es comenci a fondre.
  6. Servir inmediatament.


CANELÓ D'IDIAZABAL AMB ESCALIVADA I BONÍTOL

Aquest aperitiu el vaig veure a la revista Descobrir Cuina (nº84: xef Xavier Gruber) i quan la parella vermella el va fer, és que era un èxit assegurat, així que me'l vaig apuntar a pendents ja que tenia una pinta...Boníssim! Jo no vaig fer el granissat d'all, ja que l'all cru no em senta massa bé. :)


INGREDIENTS

  • 2 llaunes de bonítol en oli
  • 1 pebrot escalivat
  • 1 alberginia escalivada
  • 1 ceba tendre escalivada
  • 4 talls prims de formatge idiazabal
  1. Tallar a tires el pebrot vermell, l'albergínia i la ceba i barrejar amb el bonítol.
  2. Introduir uns segons el formatge al forn perqué s'estovi i no es trenqui a l'hora d'enrotllar.
  3. Colocar la barreja d'escalivada i bonítol sobre el formatge i enrotllar en forma de caneló.

OU POCHE I SOPA D'ESPÀRRECS AMB MAIONESA I MENTA

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • 1 llauna d'espàrrecs (500 gr aprox)
  • 100 cc d'aigua
  • oli d'oliva, vinagre de xerès
  • maionesa
  • menta
  1. Per fer els ous poché: posar en una tasseta de cafè un quadrat de paper film untat en oli i posar a dins l'ou. Condimentar. Embolicar les puntes del paper film i introduir en un cassó amb aigua bullint durant 3 minuts. Reservar.
  2. Tallar les puntes dels espàrrecs i reservar per la decoració. Triturar la resta dels espàrrecs amb l'aigua de la conserva, els 100 cc d'aigua, un bon rai d'oli i vinagre. Afegir un parell de cullerades de maionesa i condimentar. Afegir unes fulles de menta per donar una mica de sabor. Reservar a la nevera.
  3. Servir la sopa freda, amb l'ou poché i les puntes d'espàrrecs.

PERNIL D'ÀNEC AMB PA AMB TOMÀQUET



INGREDIENTS

  • pernil d'ànec
  • pa rústic
  • tomàquets de penjar
  • oli d'oliva verge i sal maldon
  1. Sucar el pa amb tomàquet. Amanir amb oli d'oliva verge i sal maldon.
  2. Tallar a quadrets petits i enrotllar una tira de pernil d'anèc.

SALMÓ FUMAT AMB CREMA DE FORMATGE I COGOMBRE

Estava buscant un aperitiu amb salmó fumat i el vaig trobar al blog Secocina.com i em va encantar per la seva senzillesa i contrast de sabors.



INGREDIENTS
  • salmó fumat tallat en daus
  • formatge philadelphia
  • cogombre
  • suc de mitja llimona
  • menta picada
  • sal i pebre
  1. Tallar el cogombre en daus petits (la part central no la posem ja que té moltes llavors).
  2. Barrejar amb el formatge, el suc de llimona i la menta picada. Condimentar.
  3. Posar en una cullereta el dau de salmó i a sobre la crema de formatge amb el cogombre.

COULANT DE VEDELLA AMB SALSA DE FORMATGE I SALSA DE PORTO

Només dir que l'heu de probar!!!



INGREDIENTS
  • 4 tournedós de filet de vedella de 150 gr aprox. cada un (si en trobeu compreu femella)
  • 100 gr de formatge brie sense pell
  • 2 formatgets tipus caserio
  • SALSA FORMATGE: 100 cc de vi blanc, 100 cc de nata líquida, 50 gr de formatge brie sense pell.
  • SALSA PORTO: 100 cc de vi de porto, 2 escalunyes, 200 cc de fons fosc, 1 dau de mantega
  • FONS FOSC: 1 porro, 1 pastanaga, 4 alls, 1 tomàquet vermell, 1 ceba, retalls de vedella, òs de vedella, 100 cc de vi negre, un ramet compost, 1 litre d'aigua
  • espàrrecs verds
  1. Començar fent el fons fosc: sofregir els retalls de vedell i l'òs. Tallar tots les verdures i sofregir-les amb un bon raig d'oli fins que agafin bon color. Abocar el vi i deixar reduir. Afegir l'aigua amb el ramet i deixar bullir tapat a foc lent durant 1hora 30 minuts. Colar i reservar.
  2. SALA PORTO: Posar en un cassó l'escalunya amb un raig d'oli i quan sigui transperent, afegir el vi porto i deixar reduir. Afegir 200 cc de fons fosc, reduir, condimentar i colar. Afinar amb un dau de mantega.
  3. SALSA FORMATGE: Posar el brie i el vi en un cassó al bany maria. Quan s'hagi fos el formatge i reduit la salsa, afegir la nata calenta fins que agafi densitat. Condimentar.
  4. Posar en un cassó amb aigua bullint i sal els espàrrecs durant 4 minuts. Escórrer i passar-los per una paella amb un fil d'oli. Condimentar amb sal maldon.
  5. Fer un trau en un dels costats dels tournedós i embotir el brie i 1/2 caserio.
  6. Sellar la carn en una paella i passar-la al forn a 80º fins el moment de servir.
  7. Disposar els tornedós en el plat amb les dues salses al voltant i decorar amb els espàrrecs. Servir les dues salses en salseres apart.

FONT: Escola de Cuina Gormand.

CRUIXENT DE FULL AMB CREMA I MADUIXES

Aquestes postres són molt fàcils de fer i el resultat és boníssim. Ja l'he fet altres cops, però aquesta vegada no li vaig posar xantillí i només l'he fet amb crema. La base de pasta de full es pinta amb una capa de xocolata, fet que fa que no es remulli la pasta de full al posar-hi la crema i quedi cruixent.




INGREDIENTS
  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Estirar la pasta de full i punxar-la. Coure-la durant 12-15 minuts.
  3. Fondre al bany maria o al microones la xocolata i pintar tota la base de la pasta de full amb una capa de xocolata. Deixar refredar.
  4. Fer la crema pastissera i amb una mànega de broquet arrissat fer tires sobre la pasta de full.
  5. Tallar les maduixes a làmines i disposar-les totes al damunt de la crema.
  6. Servir fred.

14/2/10

BUNYOLS AMB CREMA


Avui hem anat a dinar a casa els meus pares i de postres he fet aquests deliciosos bunyols de crema, típics de l'època de quaresma.

Aquesta recepta de bunyols es fa amb la massa de pasta choux, la mateixa massa que s'utilitza per fer les lioneses, tortell, etc. I la diferencia d'aquests bunyols és que no són farcits, sinó que porten incorporada a la massa la crema pastissera, i queden molt molt bons!!!

I que millor que l'exemple de com se'ls menja la Berta, ja veieu que amb lo petita que és no deixa perdre l'oportunitat de menjar-ne!!! A que està preciosa? ;)





INGREDIENTS
  • 125 cc de llet
  • 75 gr de mantega
  • una culleradeta de sal
  • 100 gr de farina tamissada
  • ratlladura de llimona
  • vainilla líquida
  • 3 ous (aproximadament)
  1. En un cassó, posar la llet amb la sal i la mantega a trossos al foc i barrejar bé.
  2. Un cop comenci a bullir, tirar de cop la farina i remenar amb una cullera de fusta un parell de minuts. Retirar del foc i deixar que perdi una mica la escalfor.
  3. Abocar en un bol i amb els ganxos del batedor elèctric incorporar la crema pastissera a poc a poc, la ratlladura de llimona i la vainilla, i després els ous 1 a 1 fins aconseguir "textura de cinta".
  4. Posar abundant oli en una paella i tirar cullerades de pasta a l'oli. Mantenir-los al foc fins que augmentin de volum i quedin daurats.
  5. Posar-los a sobre de paper aborbent i rebossar-los amb sucre i canyella.

FONT: Escola de cuina Gormand.

3/2/10

BESCUIT DE LLIMONA AMB GLASSA


Aquest bescuit el vaig portar per esmorzar dilluns a la feina. El vaig veure al blog de La Manzana Roja, i a tothom va agradar moltíssim!!!!
Té una gust molt potent de llimona, ja que el bescuit porta la ratlladura de 2 llimones i la glassa està feta amb el suc d'una...És molt fàcil de fer i el resultat és molt bo!



INGREDIENTS
  • 2 llimones
  • 3 ous
  • 160 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 160 gr de sucre
  • 160 gr de mantega pomada
  • Per la glassa: suc de llimona + sucre glaç
  1. Preescalfar el forn a 160º
  2. Ratllar la pell de les 2 llimones i exprimir el suc d'una. Reservar.
  3. Batre el sucre amb la mantega pomada.
  4. Afegir els ous d'un en un fins que estiguin ben integrats.
  5. Tamissar la farina amb el llevat i incorporar a la barreja anterior.
  6. Afegir la ratlladura de llimona i abocar en un motlle previament engreixat.
  7. Coure al forn a 160º durant 30 minuts.
  8. Deixar refredar i desmotllar.
  9. Per fer la glassa: barrejar el suc de llimona amb el sucre glaç fins que quedi una textura de xarop i banyar per sobre del bescuit.

Bon profit!